Connect with us

Εκλογές 2023: Στις 5 μ.μ. ανακοινώνονται οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Στις 5 μ.μ. ανακοινώνονται οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

Στις 17:00 θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στις 11:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έχω δεσμευθεί ότι στην δεύτερη τετραετία θα κάνουμε πράξη μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Έχουμε ισχυρή εντολή για να κάνουμε πράξη αυτές τις αλλαγές, έχουμε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση μίας κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος θα ορκιστεί στη μία το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, υπογράμμισε ότι εξαρχής είχε θέσει ως στόχο η χώρα να έχει μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, κάτι για το οποίο χρειάστηκαν, δυστυχώς, δύο εκλογές για να προκύψει και πρόσθεσε ότι «αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη που εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου». Υπογράμμισε ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους, για τις οικογένειές τους, για την πατρίδα συνολικά.

Ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός έκανε λόγο πάντως και για «ορισμένες εκπλήξεις» που επιφύλαξε το εκλογικό αποτέλεσμα αναφερόμενος στην οκτακομματική Βουλή. Όπως είπε, πιστεύω ότι η δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να μπορέσει να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις.

Υπογράμμισε πάντως ότι αυτή η οκτακομματική Βουλή ήταν ουσιαστικά ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής, επισημαίνοντας πως αν είχε ισχύσει η ενισχυμένη στις προηγούμενες εκλογές η Βουλή θα ήταν σήμερα πεντακομματική

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν για αυτοδύναμη κυβέρνηση, έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ξεκινά άλλος ένας κύκλος σκληρής δουλειάς»

«Η Δημοκρατία μας αποδείχθηκε ανθεκτική σε μία σειρά από κρίσεις τα τελευταία χρόνια και μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH