Connect with us

Εκκένωση τεσσάρων οικισμών στην ΠΕ Γρεβενών

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εκκένωση τεσσάρων οικισμών στην ΠΕ Γρεβενών

Την εκκένωση 4 οικισμών της ΠΕ Γρεβενών, ζήτησε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης ΔΜ Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει τις τελευταίες ώρες το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει στην περιοχή.

Οι οικισμό είναι: Δίπορο, Κέντρο, Νησί και η Αγαλαίοι. Συνολικά και στους 4 οικισμούς μένουν 400-500 κατοίκους.

Ο Περιφερειάρχης είχε επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ζητώντας μάλιστα την άμεση παρέμβαση αναέριων μέσων, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που απειλεί πλέον κατοικημένους οικισμούς..

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες οδήγησαν σε δύσκολες καταστάσεις για τους άνδρες της Πυροσβεστικής, και η προσπάθεια πλέον εστιάζεται στο να αποτραπεί η φωτιά να πλησιάσει τους οικισμούς, που υπάρχουν πολλές αγροτικές κατοικίες με άχυρα κλπ (εύφλεκτα υλικά).

Προληπτική εκκένωση οικισμών στην Π.Ε. Γρεβενών.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφασίστηκε να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο και Νησί της Π.Ε. Γρεβενών.

Παρακαλούμε τους κατοίκους των ανωτέρω οικισμών για την κατανόηση και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνσή τους.»

Continue Reading
You may also like...

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH