Εκδήλωση με θέμα «Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν – Από τα περίχωρα της Κοζάνης στο κέντρο της Βιέννης και του κόσμου» πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ώρα 7.30 μ.μ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Παρέμβαση σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και την Πρεσβεία της Αυστρίας και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κοζάνης), τον Δήμο Κοζάνης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ εντάσσεται στις δράσεις για τα 100 χρόνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ομιλητές:

  • Παναγιώτης Δημόπουλος, Μουσικός: «Herbert Von Karajan: στοιχειώδης μουσική».
  • Β.Π.Καραγιάννης, Συγγραφέας, Εκδότης περιοδικού Παρέμβαση: «Ο Θεόδωρος Γεωργίου Ιππότης Φον Κάραγιαν, ο αυτοδίδακτος Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Βιέννης».
  • Παύλος Ταγτεβερενίδης, Φιλόλογος, Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας: «Κοζάνη-Βιέννη: «Κοζάνη, η πνευματική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Μεσευρώπης: η σπουδαία συμβολή της οικογένειας Κάραγιαν».

Βίντεο για τη ζωή και το έργο του Χέρμπερτ Φον ΚάραγιανΝίκος Κουρού, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Προλογίζουν:

  • Νίκος Κούκης, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
  • Evelyn Papadopoulou, Επίτιμη Πρόξενος Αυστρίας

Παρουσιάζει η Δήμητρα Καραγιάννη, Συγγραφέας, Φιλόλογος, Εκδότρια

Μουσική:

Δέσποινα Κελεσίδου, Σοπράνο

Παναγιώτης Δημόπουλος, Πιάνο

 

  • Ευχαριστούμε θερμά τον Θεοφάνη Πάμπα, μελετητή-ερευνητή της ιστορίας, για το πολύτιμο υλικό που παραχώρησε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.