Connect with us

Δύο (2) νέα θετικά κρούσματα κάτοικοι του νομού Καστοριάς

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δύο (2) νέα θετικά κρούσματα κάτοικοι του νομού Καστοριάς

Σήμερα ανακοινώνουμε 2 νέα θετικά κρούσματα που είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς. Τα εν λόγω κρούσματα καταγράφονται ως στενές επαφές με ήδη θετικά κρούσματα και συνεπώς δεν επιπλέκουν την ελεγχόμενη μέχρι στιγμής διασπορά του νέου ιού SARSCoV 2 στο νομό της Καστοριάς. Αμφότερα παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 ανέρχεται συνολικά στα 17 από τα οποία τα 16 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και το ένα κάτοικος Κοζάνης που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα κρούσματα. Τα δύο παρουσιάζουν ήπια προς μέτρια λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος χωρίς να χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης ενώ τα άλλα δύο είναι ελεύθερα συμπτωμάτων και νοσηλεύονται στο πλαίσιο παρακολούθησής τους.

Στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των στενών επαφών των θετικών κρουσμάτων, μέχρι στιγμής στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 250 έλεγχοι ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θυμίζουμε ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου και περιορισμού της διασποράς του νέου ιού είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας με την ορθή χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας και η αποφυγή συγχρωτισμού. Οποιαδήποτε άλλη στάση μας θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ιορδάνης Α. Ρωμιόπουλος

Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH