Connect with us

Δραματική πρόβλεψη Σύψα: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά»

ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική πρόβλεψη Σύψα: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά»

Βόμβες «έριξε» νωρίτερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας μέσα από την μονάδα Covid του Νοσοκομείου Λαϊκό. Ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2021, όσα παιδιά δεν εμβολιαστούν αναμένεται σίγουρα να νοσήσουν. Μάλιστα, προκάλεσε και εντύπωση η παραδοχή του ότι δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για το εμβόλιο.

«Μπορεί να μην είναι γνωστό το τι θα γίνει με το εμβόλιο μετά από δέκα χρόνια, αλλά είναι γνωστό το τι θα γίνει αν ένα παιδί κολλήσει το ιό. Ξέρουμε ότι πλέον βγαίνουν πολλές αναφορές στην βιβλιογραφία για παιδιά που έχουν το long covid, δηλαδή μακροχρόνιες επιπλοκές από τον κορωνοιό όπως τεράστια κόπωση, κατάθλιψη, διαταραχές σε διάφορα όργανα όπως πνεύμονες, καρδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Άνοδος κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως είναι τελεσίδικο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και ότι σε ένα μήνα θα γίνει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι γονείς στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να συγκρίνουν δύο κινδύνους και να πάρουν μια απόφαση: τον κίνδυνο από το εμβόλιο που είναι απειροελάχιστος και τον κίνδυνο από την covid.

Σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και προσβάλει και τα παιδιά. «Τα παιδιά θα μολυνθούν κάποια στιγμή αν δεν εμβολιαστούν. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού. Όλα τα παιδιά θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα», σχολίασε με νόημα. 

Το 85% στις ΜΕΘ ανεμβολίαστοι

Ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στο νοσοκομείο είναι γύρω στα 50 έτη, και είναι ανεμβολίαστοι. Συγκεκριμένα, το 85% είναι ανεμβολίαστοι και το 15% εμβολιασμένοι που είναι ηλικιωμένοι ή ανοσοκατασταλμένοι με υποκείμενα νοσήματα που ρίχνουν την ανοσία τους. Διασωληνωμένοι θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν εμβολιαστεί, σημείωσε μεταξύ άλλων. Πρόσθεσε ότι, σε κάποιους ασθενείς βλέπουν μακροχρόνια προβλήματα, δυσεπίλυτα όπως κόπωση και χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH