Από: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης

Θέμα: Διαδραστικό εργαστήριο για την απανθρακοποίηση στην Κοζάνη

Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

 

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προσκαλεί το κοινό της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής σε διαδραστικό εργαστήριο στο οποίο θα μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για την ενεργειακή μετάβαση σε σχέση με τις νέες κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται.

Το διαδραστικό εργαστήριο γίνεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου JUSTEM και έχει θέμα: «Η δίκαιη μετάβαση στα χέρια των πολιτών: Ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και η αξία της συμμετοχικότητας».

Θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου 2023 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από τις 17:30 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ.

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, στην αξία της συμμετοχής του κοινού σε αυτήν, αλλά και στην κατάθεση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο λόγος θα δοθεί στο κοινό και στους εκπροσώπους όποιων φορέων επιθυμούν να εκφράσουν τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Το έργο JUSTEM  συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά στις περιοχές της που εξαρτώνται ενεργειακά από τον άνθρακα/λιγνίτη. Σκοπός του έργου είναι να συμβάλλει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δίκαιης μετάβασης και της απανθρακοποίησης μέσα από ανοιχτές διαδικασίες διαβούλευσης.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο συνιστά μια πρώτη επαφή σε μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με σκοπό να δώσουν φωνή στην τοπική κοινωνία ώστε να διαμορφώσουμε μαζί την πορεία της μετάβασης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προεγγραφή. 

Για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης μπορείτε προαιρετικά να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/JZLBhA28UtKKrCxb6

Για περισσότερες πληροφορίες: Κωνσταντίνος Κοασίδης, υποψήφιος Διδάκτορας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπεύθυνος έργου JUSTEM

Tel: +30 6955357512, E-mail: kkoasidis@epu.ntua.gr