Connect with us

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 35,4% η ΝΔ, στο 27,7% ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Uncategorized

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 35,4% η ΝΔ, στο 27,7% ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Μία ανάσα από ποσοστά αυτοδυναμίας (στις δεύτερες εκλογές, με ενισχυμένη αναλογική) καταγράφει η Metron Analysis τη Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Μega. Στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή επί του συνόλου) το κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 35, 4%, έναντι 27,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ , που καταγράφει μικρή άνοδο 0,4 της μονάδας στην πρόθεση ψήφου ύστερα από μήνες, μετρήθηκε στο 10,7% στην εκτίμηση ψήφου , το ΚΚΕ στο 6,6%, το ΜεΡΑ25 στο 4,5% και η Ελληνική Λύση εμφανίζεται να παίρνει οριακά το εισιτήριο για τη Βουλή, με ποσοστό 3,2%, αφού χάνει 1,4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Σημαντική άνοδο δύο μονάδων – σε σχέση με τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας του Απριλίου – εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει μόνον μία μονάδα. Ο κ. Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση ψήφου για το κόμμα του – στο 37% – πράγμα που δείχνει ότι η ΝΔ έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου ακόμα και ενόψει της πρώτης κάλπης.

Σύμφωνα με τη Metron Analysis, το κάτω όριο της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 32,8% και το άνω όριο στο 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 25,3% και 30,1% – δηλαδή η εταιρεία εκτιμά ότι η πρωτιά του κυβερνώντος κόμματος έχει ήδη κριθεί.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με κάτω όριο στο 9% και άνω όριο στο 12,4% . Μάλιστα, σύμφωνα με την εκτίμηση εδρών της εταιρείας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούν τεχνικά να σχηματίσουν κυβέρνηση με 157 βουλευτές.
Αντίθετα, δεν υπάρχει σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων», αφού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν συνολικά 145 βουλευτές.

More in Uncategorized

APXH