Connect with us

Δημητρακόπουλος: «Μέχρι και ισόβια από διαλόγους με απομαγνητοφώνηση»

ΕΛΛΑΔΑ

Δημητρακόπουλος: «Μέχρι και ισόβια από διαλόγους με απομαγνητοφώνηση»

Την επιβολή ποινής ακόμα και ισόβιας κάθειρξης έχει επιβάλλει η Δικαιοσύνη σε υποθέσεις που στηρίζονται σε διαλόγους που έχουν προκύψει από απομαγνητοφώνηση,όπως ανέφερε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ερωτηθείς σε εκπομπή του ΣΚΑΪ για τις αποκαλύψεις του Σάμπυ Μιωνή και αν μπορούν να στηριχθούν κατηγορίες από προϊόν υποκλοπής, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλοςεπισήμανε ότι «τα προϊόντα υποκλοπής με νόμο του 2015 που είχε ψηφιστεί επί κ. Παπαγγελόπουλου είναι παραδεκτά αποδεικτικά μέσα σε θέματα διαφθοράς ή οικονομικά εγκλήματα.

Κι εδώ έχουμε κάτι μεγαλύτερο: ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς εμφανίζεται από τον υπουργό ότι είναι ένα υποχείριό του. Δικονομικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Άνθρωποι στην ελληνική Δικαιοσύνη από διαλόγους που γίνεται απομαγνητοφώνηση, τους επιβάλλεται ισόβια. Είναι ισχυρό αποδεικτικό μέσο όταν ακούς τη φωνή».

Ακόμα, ο δικηγόρος συμπλήρωσε ότι «ακούμε τη φωνή του κ. Παππά, δεν την αμφισβήτησε, δεν είπε ότι δεν είμαι εγώ. Δεν αμφισβήτησε ούτε το περιεχόμενο των συζητήσεων. Αν έχει παραποιηθεί η συνομιλία, αυτό πλέον με τα σύγχρονα μέσα εύκολα διαπιστώνεται.

Με τα δεδομένα που έχουμε, διαπιστώνεται ότι αυτά που κατήγγειλε εκ των υστέρων ένας από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος αποχαρακτηρίστηκε και του ασκήθηκε ποινική δίωξη, έλεγε ότι η εισαγγελέας, κ. Τουλουπάκη εμένα με πίεζε να πω ενοχοποιητικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων.

Ερχόμαστε τώρα στους διαλόγους, από τους οποίους φαίνεται ότι ο κ. Παππάς λέει στον επιχειρηματία «θα ζητήσω να μου φέρουν την ίδια την Τουλουπάκη για να τσεκάρω τι τους λέει. Το χειρότερο είναι ότι επικαλείται ο υπουργός ότι έχει τη δυνατότητα να μιλήσει. Ανεπίτρεπτο αυτό. Που είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης; Όχι μόνο να μιλήσει, αλλά να την ελέγξει κιόλας».

Όσον αφορά στην εμπλοκή της συζύγου του πρωθυπουργού στους διαλόγους Παππά-Μιωνή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολίασε ότι πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική εκτροπή.

«Είναι δραματικό αυτό που συνέβη, να διαβάζω πάλι στους διαλόγους ότι ο κ. Παππάςακούγεται να λέει να βάλει έναν δικηγόρο να πει πράγματα σε βάρος της συζύγου του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να στοχοποιείται και η σύζυγος. Πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική εκτροπή», κατέληξε ο δικηγόρος.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH