Δεν ξεκινά το δρομολόγιο του τρένου Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Πλατύ, Βέροια, Έδεσσα, Αρνισσα και Αμύνταιο, παρά την ανακοίνωση που το περιλάμβανε στα δρομολόγια της 22ας Μαρτίου.

Προς το παρόν η γραμμή καλύπτεται με λεωφορεία της Hellenic Train, ένα στις 6:45 από Φλώρινα για Θεσσαλονίκη και ένα στις 18:45, από Θεσσαλονίκη για Φλώρινα, τα οποία πηγαινοέρχονται χωρίς επιβάτες. Τα λεωφορεία χρειάζονται περίπου 4,5 ώρες για να καλύψουν την διαδρομή – που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ – καθώς περνά από όλους τους σταθμούς του τρένου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τα επόμενα δρομολόγια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ακόμα όμως δεν είναι σαφές αν περιλαμβάνεται σε αυτά το δρομολόγιο για τη Φλώρινα, καθώς υπάρχουν επιπλέον ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, με σημαντικότερο αυτό της έλλειψης σταθμάρχη.

Σήμερα στην γραμμή Φλώρινα – Θεσσαλονίκη μόνος ενδιάμεσος σταθμός που έχει σταθμάρχη βρίσκεται στο Πλατύ. Οι σταθμοί σε Βέροια, Έδεσσα, Άρνισσα, Αμύνταιο και Φλώρινα, λειτουργούν χωρίς σταθμάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή να μην ξεκινήσουν, ούτε την επόμενη Δευτέρα.

Πηγή: ertnews.gr