Connect with us

Δήμος Κοζάνης: Πίνακες συμμετεχόντων λαϊκών αγορών

ΚΟΖΑΝΗ

Δήμος Κοζάνης: Πίνακες συμμετεχόντων λαϊκών αγορών

ΣΧΕΤ : α. Το υπ’ αριθμ. 7030/6-3-20 πρακτικό πενταμελούς επιτροπής Λαϊκών Αγορών

β. Τον Κανονισμό Λαϊκών Αγορών του Δήμου Κοζάνης -ΑΔΣ 607/2019

γ. Την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 64450 ΚΥΑ / ΦΕΚ 4484Β/ 11-10-20

δ. Την υπ’ αριθμ. Δ1α /ΓΠ. Οικ. 65910 ΚΥΑ /ΦΕΚ 4566Β/15-10-20

ε. την υπ’ αριθμ. 109137/16-10-20 εγκύκλιο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των αγορών των επαγγελματιών, της προετοιμασίας και συγκομιδής των παραγωγών, παραθέτουμε πίνακα συμμετεχόντων για τις παρακάτω λαϊκές αγορές του Δήμου. Οι πίνακες απεικονίζουν το 50 % των δικαιούμενων πωλητών κατά κατηγορία (επαγγελματιών και παραγωγών), με την παραδοχή της παραμονής της ΠΕ Κοζάνης στο υψηλότερο επιδημιολογικό επίπεδο. Τονίζουμε ότι σύμφωνα με το ε’ σχετικό, η μετακίνηση επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών, απαγορεύεται εκατέρωθεν, από και προς την ΠΕ Κοζάνης προς άλλες Περιφερειακές Ενότητες, μέχρι 29-Οκτωβρίου. Σε περίπτωση το επιδημιολογικό επίπεδο της ΠΕ Κοζάνης από πολύ υψηλό (κοκκινο-4), κριθεί σε υψηλό (πορτοκαλί-3), θα ακολουθήσει συμπληρωματικός πίνακας των δικαιούμενων παραγωγών εκτός ΠΕ.

Α. Για τη Λαϊκή αγορά Αριστοτέλους Κοζάνης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

Β. Για τη Λαϊκή αγορά οδού Σταμκίδη- Ηπειρωτικα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Γ. Για τη Λαϊκή αγορά οδού Γιαχνίκα -Σκ’ρκα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Σημειώνουμε ότι για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών μπορούν να αναπτύσσουν εκθετήριους πάγκους που δε θα ξεπερνούν τα μήκη σύμφωνα με το άρθρο 8 του κανονισμού λαϊκών αγορών (έμποροι διατροφικών 8μ, παραγωγοί 4μ, έμποροι βιοτεχνικών 7μ, λοιπές κατηγορίες 2μ). Η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από κάθε αντικείμενο. Αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας, το μήκος των εκθετηρίων πάγκων θα μειώνεται.

Υπογραμμίζουμε ότι οι εκθέτες των λαϊκών, υποχρεωτικά, θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων. Θα πρέπει να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακκούλα και γάντια μιας χρήσεως. Οι εκθέτες, επίσης, πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. Με το πέρας της λαϊκής ο χώρος θα καθαρισθεί και θα απολυμανθεί. Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω αποτελεί λόγο αποβολής από τις λαϊκές του Δήμου.

Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για το καταναλωτικό κοινό. Ιδιαίτερα παρακαλούμε το καταναλωτικό κοινό να τηρεί αποστάσεις 1,5μ τουλάχιστον και να μη σχηματίζει ουρές άνω των πέντε ατόμων.

Στους χώρους, των λαικών αγορών, από νωρίς το πρωί, θα βρίσκεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας το οποίο θα τοποθετεί τους εκθέτες και θα μεριμνά για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία.

Το παρόν έγγραφο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στη θέση Ανακοινώσεις και παράλληλα στην ενότητα «Επιχείρηση – > Υπαίθριο Εμπόριο»

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

Ο Αντιδήμαρχος

Κώστας Κυριακίδης

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH