Connect with us

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά η στατική αποκατάσταση του μεταλλικού φέροντος οργανισμού του κολυμβητηρίου

ΚΟΖΑΝΗ

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά η στατική αποκατάσταση του μεταλλικού φέροντος οργανισμού του κολυμβητηρίου

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Στατική αποκατάσταση μεταλλικού φέροντος οργανισμού του Κολυμβητηρίου Κοζάνης», από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, το πρωί της Τρίτης 1 Μαρτίου 2022. Στη διαδικασία παρέστη η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην εφαρμογή επεμβάσεων στο μεταλλικό φέροντα οργανισμό του κτηρίου, καθώς και στην ενίσχυση ή και αντικατάσταση των στοιχείων που κατά τη μελέτη εμφάνισαν ανεπάρκεια στις κανονιστικές φορτίσεις και τους αντίστοιχους συνδυασμούς αυτών, ώστε αυτά να είναι σε θέση να αναλάβουν με επάρκεια τα προδιαγραφόμενη φορτία τόσο τα στατικά όσο και τα σεισμικά για το σύνολο της εναπομένουσας διάρκειας ζωής του έργου.

Ο στόχος της εργολαβίας είναι η διασφάλιση της αδιάλειπτης και ασφαλούς λειτουργίας του κολυμβητηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμη και κάτω από δυσχερείς καιρικές ή έκτακτου χαρακτήρα συνθήκες, όπως σημαντική χιονόπτωση, παγετό, σεισμική δραστηριότητα κτλ. Για την επίτευξη του εν λόγω σκοπού, θα υλοποιηθούν οι αναγκαίες ενισχυτικές επεμβάσεις ή και αντικαταστάσεις κατά τόπους στοιχείων του έργου, όπως αυτές περιγράφονται στη μελέτη και εμφανίζονται στα κατασκευαστικά σχέδια που συνοδεύουν τα Τεύχη Δημοπράτησης.

Σημειώνεται, ότι η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου ορίζεται σε τέσσερις μήνεςκαι αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 608.000 ευρώ με Φ.Π.Α., ενώ η  συμβατική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 444.407,46 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το ΕΑΠ 2012-2016.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH