Θα λειτουργήσουν φέτος οι τηλεθερμάνσεις στη Δυτική Μακεδονία, με τι θερμική

ενέργεια, με τι κόστος και πώς θα το καλύψουν αυτό;

Πρόκειται για συστήματα θέρμανσης που εξυπηρετούν πάνω από 100.000 κατοίκους της περιφέρειας μας σε Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, για τα οποία υποτίθεται πως υπήρχε πρόνοια και σχέδιο προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους μέσω της κατασκευής ΣΗΘΥΑ στον ΑΗΣ Καρδιάς.

Μια κατασκευή που πάει συνέχεια πιο πίσω και δεν ξέρουμε αν και πότε θα γίνει, την ώρα που οι Δημοτικές Επιχειρήσεις που λειτουργούν τις τηλεθερμάνσεις είτε

αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερο κόστος για την προμήθεια τους με θερμική

ενέργεια, ένα κόστος που έχει γίνει πια απαγορευτικό και δυσβάσταχτο και δεν

μπορεί, αντικειμενικά, να αντιμετωπισθεί, είτε δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να έχουν τη θερμική ενέργεια που χρειάζονται για να ζεστάνουν τους καταναλωτές.

Όλο αυτό το διάστημα η Περιφερειακή αρχή παραμένει απλός θεατής των εξελίξεων αντί να σταθεί στο πλευρό των Δημοτικών Επιχειρήσεων και να παλέψει μαζί τους για να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Ζητάμε, εδώ και τώρα, άμεση και βιώσιμη λύση για τις τηλεθερμάνσεις μας.

Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό των πολιτών της Περιφέρειας μας και των Δημοτικών Επιχειρήσεων και μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να μην υπάρξει ούτε μια μέρα του χειμώνα που κάποια απ’ τις τηλεθερμάνσεις θα μείνει κλειστή και απαιτούμε να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές από το οποιοδήποτε επιπλέον κόστος απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη θερμική ενέργεια.

Οι λιγνιτικές Μονάδες δεν μπορεί να λειτουργούν μόνο για να δροσίζεται η Αθήνα το καλοκαίρι, αλλά έχουν ιερή υποχρέωση να ζεσταίνουν τη Δυτική Μακεδονία το δύσκολο και μακρύ χειμώνα μας.

Γραφείο   Τύπου