Connect with us

Γιώργος Αμανατίδης: «Στόχος η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αγροτών και των περιοχών τους»

ΚΟΖΑΝΗ

Γιώργος Αμανατίδης: «Στόχος η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αγροτών και των περιοχών τους»

Στη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, την Τρίτη 31/05/2022, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνδρομή του Οργανισμού στην περιοχή.

Ειδικότερα:

  1. Συζητήθηκε η εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την αποζημίωση του προανθικού σταδίου σε κεράσια, μήλα και καρύδια και οι δυνατότητες εφαρμογής της στο πλαίσιο των ανακοινώσεων και δεσμεύσεων που προηγήθηκαν από την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ..
  2. Ο Βουλευτής έθεσε στον Πρόεδρο το θέμα ελλειπούς στελέχωσης του ΕΛΓΑ στη Δυτική Μακεδονία και τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος, το συντομότερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα.

Επί του θέματος ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε για την ταχεία ενίσχυση του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας με 20 στελέχη, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  1. Ζητήθηκε επίσης η εξασφάλιση των αναγκαίων μέσων μεταφοράς του προσωπικού του ΕΛΓΑ για τις αυτοψίες καθώς και ο επαναπροσδιορισμός της χιλιομετρικής αποζημίωσης για χρήση οχημάτων των εργαζομένων.

Τα παραπάνω, μαζί και με την έλλειψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των παραγωγών μας κάθε φορά μετά από επίδραση ζημιογόνου αιτίου στις καλλιέργειές τους.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, έχοντας πλήρη γνώση των θεμάτων καθόσον τον απασχολούν συνεχώς, δεσμεύτηκε για ταχεία και αποτελεσματική ανταπόκριση προς όφελος των αγροτών μας τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούμε με κάθε τρόπο.

Αθήνα, 01/06/2022

Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης

Γιώργου Αμανατίδη

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH