Connect with us

Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου δεν θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου δεν θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Οι λεπτομέρειες για για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024» που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2024, έγιναν γνωστές την Τετάρτη (22/11) από την ΕΟΕ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, αποκάλυψε ότι πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Στέφανος Ντούσκος, ενώ την Φλόγα θα μεταφέρει τελευταία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών με αρχηγό τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Γιάννη Φουντούλη.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το γεγονός ότι θα είμαι πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Είμαι μεγάλη τιμή τόσο για μένα προσωπικά όσο και για την ελληνική κωπηλασία και ανυπομονώ να έρθει αυτή η ώρα», τόνισε ο Στέφανος Ντούσκος.

Αρνήθηκε λόγω προγράμματος ο Μίλτος Τεντόγλου

Όπως είθισται, πρώτος λαμπαδηδρόμος είναι ένας αθλητής που διακρίθηκε στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ντούσκος είναι ένας εξ αυτών, ωστόσο, προκάλεσε εντύπωσε η απουσία του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος επίσης κατέκτησε το χρυσό στο Τόκιο και συνεχίζει να είναι στην κορυφή του αθλήματος του.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, αρνήθηκε να γίνει ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, καθώς το πρόγραμμά του το 2024 είναι ιδιαίτερα φορτωμένο και θέλει να αφοσιωθεί στις προπονήσεις και τους αγώνες για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει μέσα στο έτος που έρχεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το Ευρωπαϊκό ανοιχτού αλλά φυσικά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στους οποίους πιθανότατα θα είναι και ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH