Connect with us

Γιάννης Στρατάκης:Περιφρονείτε το πνεύμα της Δημοκρατικής λειτουργίας κ. Κασαπίδη!

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Γιάννης Στρατάκης:Περιφρονείτε το πνεύμα της Δημοκρατικής λειτουργίας κ. Κασαπίδη!

Όταν ο διάλογος και εξ’ αυτού ο σεβασμός της Δημοκρατίας δεν εξελίσσονται μέσα στα θεσμικά όργανα και τις λειτουργίες τους, τότε η μόνη καταφυγή για τον πολίτη είναι κάθε βήμα και μέσο που μπορεί να συμβάλλει στην προστασία αυτής της κορυφαίας λειτουργίας.

Πλήρης απαξίωση και περιφρόνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των αρχών Δημοκρατικής λειτουργίας του  από τον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, στη συζήτηση για το Χωροταξικό Σχέδιο της Περ. Δυτ. Μακεδονίας, που επιβεβαιώνεται από τη στάση του στη Συνεδρίαση του Περ. Συμβουλίου στις 5-3-21..

Δεν είχε ούτε μία πρόταση να καταθέσει ή να δώσει απαντήσεις, στις σοβαρές ενστάσεις που του καταθέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκτός και αν σιωπηρά συντάσσεται με όσα σχεδιάζονται για εμάς χωρίς μας.

Οι πιο κορυφαίες ενστάσεις μας, για τις οποίες δεν λάβαμε ούτε μία απάντηση:

– Γιατί αντί για σύνταξη νέου Χωροταξικού της υπό Απολιγνιτοποίηση Περιφέρειας, αρκούμαστε στην διατύπωση προτάσεων με την ελπίδα να ενσωματωθούν στην Υπουργική Απόφαση έγκρισης.

-Γιατί είναι άκυρη ως διαδικασία αυτό που εξελίσσεται, αφού η μελέτη Χωροταξικού προέκυψε από διαβούλευση Θεσμών το 2015-16, που η σύνθεσή τους σήμερα είναι διαφορετική, ενώ  ουδέποτε αυτή είχε τύχει επικύρωσης.

-Γιατί δίνεται λευκή επιταγή-εντολή διαχείρισης των απαλλοτριωμένων εκτάσεων, από τη ΔΕΗ και την Κεντρική Κυβέρνηση, χωρίς  τη συμμετοχή των Τοπικών Αρχών. Εκτάσεις που η χρήση τους, αντί Περιβαλλοντικής αξιοποίησης κυρίως, όπως μέχρι σήμερα προέβλεπαν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και οι Αποφάσεις  Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), προορίζονται για  εκτεταμένη επιχειρηματική εκμετάλλευση.

Όταν μάλιστα εξ αιτίας της σοβαρότητας του θέματος και τις μελλοντικές ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στη Δυτ. Μακεδονία , η Ελάσσων Αντιπολίτευση προειδοποιεί για προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επειδή η πλειοψηφία της Πλειοψηφίας σιωπά… και ενώ το σύνολο της Αντιπολίτευσης  εκφράζει σοβαρές αιτιολογημένες αντιρρήσεις, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αναδειχτούν και να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, από τη δημοσίευση των μαγνητοσκοπημένων  αποσπασμάτων του Περιφ. Συμβουλίου:

1ο και 2ο Βίντεο οι τοποθετήσεις για το Χωροταξικό της κ. Γ .Ζεμπιλιάδου και Γ. Στρατάκη

Και στο 3ο Βίντεο η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη περιοριζόμενη σ’ ένα  αόριστο προγραμματικό λόγο, που υποβαθμίζει «σκόπιμα» το εξαιρετικά κρίσιμο  για το μέλλον της  Μεταλιγνιτικής  Δ. Μακεδονίας  θέμα της σύνταξης  νέας επικαιροποιημένης  Χωροταξικής Μελέτης ,δια της  αποσιωποίησης!

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH