Connect with us

Γεωργιάδης: Πλαφόν 3% στις αυξήσεις εμπορικών μισθωμάτων για όλο το 2022

ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Πλαφόν 3% στις αυξήσεις εμπορικών μισθωμάτων για όλο το 2022

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε από τη Βουλή τροπολογία που θα ορίζει πλαφόν 3% στις αυξήσεις των εμπορικών μισθωμάτων για το 2022 σε σχέση με το 2021

Την επιβολή πλαφόν 3% στις αυξήσεις των εμπορικών μισθωμάτωνγια ολόκληρο το 2022 σε σχέση με το 2021, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρύθμιση θα κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας. «Δεν θα επιτρέψουμε τη σύνδεση με τον πληθωρισμό αλλά με ένα όριο ως 3%. Ο λόγος είναι να προστατεύσουμε τα καταστήματα από υπέρογκες αυξήσεις. Να βοηθήσουμε την αγορά να παραμείνει όρθια», τόνισε χαρακτηριστικά από τη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των έκτακτων συνθηκών αν και δεν συμπλέει με τη δική του ιδεολογία για τη λειτουργία της αγοράς.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την κατάθεση ρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται εφεξής η δημοσιοποίηση των επωνυμιών επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο για αισχροκέρδεια με τον ίδιο να κατακεραυνώνει όσους εκμεταλλεύονται την κρίση, αναφέροντας: «Στη συγκεκριμένη πολεμική περίοδο η αισχροκέρδεια είναι μαυραγοριτισμός».

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH