Connect with us

Γεωργία Ζεμπιλιαδου:Μετά το Δράκο χάθηκε και ο Δαίδαλος!

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Γεωργία Ζεμπιλιαδου:Μετά το Δράκο χάθηκε και ο Δαίδαλος!

Στη Δυτική Μακεδονία έπρεπε να γίνει αλλά στο Λαύριο εγκαταστάθηκε ο «Δαίδαλος», ο υπερυπολογιστής της Ελλάδος σε συνεργασία με το Μετσόβειο!
Η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της Απολιγνιτοποίησης προέβλεπε επί λέξη ότι ο τρίτος άξονας Μετάβασης έχει στόχο «… να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία στην πιο ηλεκτρονικά συνδεδεμένη, υψηλής τεχνολογίας, φουτουριστική περιοχή στην Ελλάδα έως το 2030….»
Η μελέτη αυτή θάφτηκε από τον εκτελεστικό βραχίονα της κυβέρνησης για την Απολιγνιτοποίηση κο Μουσουρούλη! Τους ένοιαζε μόνο να σβήσει ο λιγνίτης και να βάλουν στην Απολιγνιτοποίηση τα νησιά και φυσικά την Αττική.
Έτσι μετά την Microsoft που πήγε στην Αττική, σήμερα μαθαίνουμε ότι και ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ο υπερυπολογιστής της Ελλάδας «απογειώνεται» από το Λαύριο! «Ιστορικής σημασίας η εγκατάστασή του»χαρακτηρίστηκε από την Κυβέρνηση! Με συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο φυσικά το Μετσόβειο Πολυτεχνείο !
Τι και αν έγινε επίτιμος και βραβεύτηκε ο κος Μουσουρούλης απο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας… τι και αν έδωσαν γη και ύδωρ … η ανάπτυξη τραβάει για αλλού. Πρώτα το Ταμείο στα νησιά … μετά τα υψηλότερα κίνητρα στο Βόρειο Αιγαίο και τα ίδια με μας στην Κρήτη και σε άλλες έξι Περιφέρειες, μετά το Ταμείο Ανάκαμψης που προέβλεψε τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη αλλά άφησε εκτός τον Σιδηρόδρομο και τον Κάθετο Άξονα στην Περιφέρεια μας, …. ύστερα ο Δράκος στο καλάθι των αχρήστων και τώρα ο Δαίδαλος στο Λαύριο… Περιμένουμε να δούμε πόσους υπουργούς ακόμη θα υποδεχθούν και θα ευχαριστήσουν «οι ευγνώμονες» περιφερειάρχης και κυβερνητικοί βουλευτές στον τόπο μας… εννοείται περιμένουμε και τον Πρωθυπουργό να φέρει ο ίδιος το «καταπληκτικό» σχέδιο για την καύση των σκουπιδιών ως ….. «πράσινο αντιστάθμισμα» για όλα τα παραπάνω!
Παραθέτουμε για την ιστορία μεταφρασμένη κατά λέξη την αναφορά της μελέτης της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Δυτική Μακεδονία ενόψει Απολιγνιτοποίησης που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και που από χρήσιμο εργαλείο για διεκδίκηση των αυτονόητων πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων …
«… (iii) Digital Region Transition Pathway εστιάζει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των αστικών και αγροτικών περιοχών στην περιοχή: ένα επιτακτικό εργαλείο για τη διατήρηση της νεολαίας και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Αυτή η οδός μετάβασης έχει τον σαφή στόχο να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία στην πιο ηλεκτρονικά συνδεδεμένη, υψηλής τεχνολογίας, φουτουριστική περιοχή στην Ελλάδα έως το 2030. Αυτό συνεπάγεται μια άνευ προηγουμένου ψηφιακή επανάσταση και ολόκληρη η περιοχή να εργάζεται προς αυτόν τον τρόπο: από την ανάπτυξη ενός ολόκληρου φάσματος νέων υπηρεσιών που διατίθενται μέσω του διαδικτύου για την εντατικοποίηση της εκπαίδευσης της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM) και της ρομποτικής στα δημόσια σχολεία. Οι επενδύσεις θα περιλαμβάνουν υποδομές και δεξιότητες για την υποστήριξη δραστηριοτήτων που εστιάζονται στο STEM….»

Continue Reading
You may also like...

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH