Connect with us

Αυγενάκης προς ΚΕΕΕ: Ιδρύονται Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια της χώρας

ΕΛΛΑΔΑ

Αυγενάκης προς ΚΕΕΕ: Ιδρύονται Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια της χώρας

Δίωρη τηλεδιάσκεψη με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε εποικοδομητική συζήτηση για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή και με τον οποίο ορίζεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννη Μασούτη για τη στήριξη που προσέφερε στην προσπάθειά του για ίδρυση Τμημάτων Αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας, αλλά και όλους τους προέδρους των Επιμελητηρίων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση του πλαισίου που διέπει τα Αγροτικά Τμήματα. Όπως τόνισε ο ΥπΑΑΤ, «μετά από παλινωδίες πολλών ετών, με συντονισμένες προσπάθειες και ισχυρές πρωτοβουλίες, το θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, είναι γεγονός κι περιλαμβάνεται στο τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ν. 5087/2024, άρθρα 50 έως και 52. Η συνεργασία με τη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και φυσικά με τους Προέδρους των 59 Επιμελητηρίων της χώρας μας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να εντατικοποιηθεί, όπως συμφωνήσαμε κατά τη διάρκεια της 2ωρης διαδικτυακής μας συνάντησης».

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκαν αρκετά ερωτήματα, λύθηκαν πολλές απορίες ενώ εξέφρασαν όλοι την ικανοποίησή τους γιατί μέσα από ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο προχωρά ολοταχώς η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων, που ανοίγει την πόρτα της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα.

Η εκτίμηση, που διατυπώθηκε είναι πως, μέσα στο επόμενο 3μηνο, θα υπάρχουν τουλάχιστον 20-25 Αγροτικά Τμήματα.

Ταυτόχρονα, αναμένεται από την Κ.Ε.Ε.Ε. να συγκροτηθεί Επιτροπή για την επεξεργασία των προδιαγραφών που θα αφορούν στη σύσταση και στη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αγροτών.

enikonomia.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH