Connect with us

Αποφάσεις από την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

ΚΟΖΑΝΗ

Αποφάσεις από την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

Την Τετάρτη 6/3/2024, το απόγευμα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας, συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Οικονομικών, Αθλητισμού, αρμοδιοτήτων πρώην Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΔΕ & Λειτουργίας Δημοτικού Κυνοκομείου, Δημήτριος Ορφανίδης, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας Μετάβασης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Ιωάννης Καραβασίλης και ο Υπεύθυνος του Τμήματος Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Χορήγησης Αδειών Ευάγγελος Κολισιάνης. Επίσης παραβρέθηκαν και μέλη της ομάδας Ονοματοθεσίας της Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας.

Το πρώτο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που έθεσε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, αφορούσε την ολοκλήρωση της ονοματοθεσίας του Οικισμού Καρδιάς και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο.

Στο Δεύτερο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή προς τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και λοιπούς συλλόγους της Κοινότητας Πτολεμαΐδας, έτσι ώστε να προτείνουν ονόματα που θεωρούν σημαντικά για να δοθούν στις νέες οδούς της πόλης.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε ομόφωνα, να καταρτιστεί μια κατάσταση εθελοντών πυροσβεστών έτσι ώστε, σε περίπτωση κρίσης, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία τους.  Ορίστηκε μάλιστα η ομάδα εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα τις προβλεπόμενες εργασίες και απαρτίζεται από την Δέσποινα Χαλκίδου και τον Δημήτρη Ασβεστά.

Αποφασίστηκε επίσης από την Κοινότητα να διατηρηθεί το περίπτερο στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, με 7 ψήφους υπέρ και 3 κατά.

Στο τελευταίο θέμα κατόπιν αιτήματος των αγροτών εισηγήθηκε η Πρόεδρος για την αναγκαιότητα του αναδασμού στο Αγροτεμάχιο της Κοινότητας Πτολεμαΐδας. Το Τοπικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπερ.

Σ.Σ.: Προς ενημέρωση των πολιτών, η διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Εορδαίας παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα, με συνέπεια να μην μεταδοθεί η συνεδρίαση σε ζωντανή ροή.

 

Η Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Πτολεμαΐδας

 Αλεξάνδρα Τσιτσιντά

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH