Connect with us

Απάντηση δημάρχου Σερβίων για ανανέωση συμβάσεων στο δήμο

ΚΟΖΑΝΗ

Απάντηση δημάρχου Σερβίων για ανανέωση συμβάσεων στο δήμο

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν διάφορες ανακοινώσεις τόσο από πολιτικούς φορείς του τόπου όσο και από συλλογικά όργανα αναφορικά με την ανανέωση ή μη πέντε συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής  και Επαγγελματικής Ζωής» στο Δήμο Σερβίων.

Όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να χρεώσουν στη δημοτική αρχή Σερβίων και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Σερβίων “απολύσεις εργαζομένων”  έρχεται η σχετική εγκύκλιος να τους διαψεύσει πανηγυρικά: «Θεωρείται κανόνας η ανανέωση του συνόλου σχετικών συμβάσεων, άνευ ετέρου, ενώ μόνο κατ’ εξαίρεση, για σπουδαίο λόγο και με ειδική διαδικασία επιτρέπεται η μη ανανέωση τους…. Στην περίπτωση μη ανανέωσης των συμβάσεων ακολουθείται η εξής διαδικασία: Εάν το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΔΗΜΟ, η ΑΠΟΦΑΣΗ περί μη ανανέωσης λαμβάνεται από το οικείο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με συγκεκριμένη και ρητώς αναγραφόμενη αιτιολογία».

Επομένως, το μοναδικό συλλογικό όργανο που έχει την αρμοδιότητα να μην ανανεώσει τις εν λόγω συμβάσεις είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και σχετική απόφαση αυτού ΔΕΝ υπάρχει

Για ποια λοιπόν απόφαση του Δημάρχου κάνουν λόγο; Ποιες απολύσεις καταγγέλλουν;

Η στοχοποίηση του Δημάρχου από την αντιπολίτευση είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, αφού αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιταχθούν σε κάθε προσπάθεια προς το ορθότερο, καθώς στερούνται επιχειρημάτων.

Το μόνο που επιδιώκουν οι «προστάτες» των δικαιωμάτων των εργαζομένων αυτών είναι να δυναμιτίσουν το κλίμα και να εκφράσουν υπόγεια την προσωπική δυσαρέσκεια τους για τις επιλογές του Δημάρχου για συγκεκριμένα και γνωστά πλέον σε όλους άτομα καθώς οι εκφράσεις περί «ικανοποίησης των ρουσφετολογικών υποχρεώσεων» δεν θεωρώ ότι ανήκουν στο λεξιλόγιο των πέντε αυτών κυριών.

Γίνεται πλέον σαφές ότι ο μόνος λόγος διασποράς και διάδοσης ψευδών πληροφοριών έχει μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH