Connect with us

Ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα – Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Uncategorized

Ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα – Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Υπό το πρίσμα του αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων, η επιτροπή των Ειδικών συνεδρίασε σε κλίμα διχασμού, με τους μισούς να υποστηρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων και τους άλλους μισούς να τονίζουν την αναγκαιότητα της παράτασης, δεδομένης της κατάστασης.

Η ενημέρωση από τον  Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν… 2ωρών καθώς η συνεδρίαση αποδείχτηκε μαραθώνια. 

O Nίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου και έκανε γνωστό ότι από Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα εμπορικά κέντρα. Η μετακίνηση των καταναλωτών θα γίνεται με SMS στο 13032 το οποίο θα έχει χρονική διάρκεια 3 ωρών. Τα καταστήματα θα ανοίξουν με μέτρα που προβλέπουν προγραμματισμένο ραντεβού (click in shop) και έναν πελάτη ανα 25 τετραγωνικά μέτρα, με μέγιστο όριο τα 20 άτομα.

Ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση με αυτοκίνητο για άσκηση σε άλλους δήμους, ενώ με το Ι.Χ. θα μπορούν να μετακινηθούν έως 3 επιβάτες ή μια οικογένεια.

Για την επιστροφή στα θρανία, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν μερικές τάξεις στις 12 Απριλίου με υποχρεωτικά self tests ωστόσο αυτό θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, μαζί με το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για άνοιγμα με αυστηρά μέτρα και χαρακτήρισε «όπλα» τα εμβόλια και «αξιόπιστα» τεστ – για τα οποία φαρμακοποιοί και επιστήμονες έχουν αντίθετη άποψη– που θα προμηθεύονται οι πολίτες από τα φαρμακεία μια φορά την εβδομάδα δωρεάν.

Ανακοίνωσε 51 νέες ΜΕΘ ο Κικίλιας

Η απελπιστική κατάσταση στα νοσοκομεία που εκπέμπουν συναγερμό λόγω των ελλείψεων δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σε νέα ενίσχυσηαπό το υπουργείο Υγείας το οποίο προσφέρει τις ΜΕΘ με το «σταγονόμετρο». Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Βασίλη Κικίλια, το Θριάσειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο για αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού με 130 απλές κλίνες και 33 ΜΕΘ. Επιπλέον, προστίθενται συνολικά 51 νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, Λαϊκό και Ιπποκράτειο και ας ευχηθούμε να μην χάσουν τη ζωή τους άλλοι άνθρωποι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε την προσοχή στην τήρηση των μέτρων: «Σε αυτό το διάστημα προσοχή! Ότι και αν κάνετε να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Προσοχή! Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες καθημερινά. Αυτές τις λίγες επόμενες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας μπροστά στον κίνδυνο. Ζητώ να προστατευτείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας. Οι μαζώξεις στα σπίτια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική μας και των γύρω σας» πρόσθεσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι το 97% των πολιτών προσέρχονται στοπρογραμματισμένο ραντεβού τους για να εμβολιαστούν, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 1.691.000 εμβολιασμοί. Ο στόχος όπως είπε, είναι 1,5 εκατ. εμβολιασμοί να γίνουν τον Απρίλιο και δεσμεύτηκε ότι όλοι οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, θα έχουν τη δυνατότητα.

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

APXH