Connect with us

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. & ΔΙΑΔΥΜΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα καλύτερο αύριο!

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. & ΔΙΑΔΥΜΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα καλύτερο αύριο!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Εορδαίας και η ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., την Παρασκευή 24 Μάιου, διοργάνωσαν εκδήλωση στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών στην Πτολεμαΐδα.

Με στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των μαθητών και εκπαιδευτικών της περιοχής, οι φορείς προσκάλεσαν τα σχολεία του Δήμου Εορδαίας για να ανακυκλώσουν τις παλιές ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές και να κάνουν το σχολείο τους πρωταθλητή ανακύκλωσης συσκευών!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον στο κάλεσμα και δεκάδες συσκευές συγκεντρώθηκαν προς ανακύκλωση.

Οι μαθητές των σχολείων κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 1000 κιλά Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 13 σχολεία της περιοχής με περισσότερους από 1.100 μαθητές. Το πρώτο βραβείο, μια δωροεπιταγή αξίας 300€ για κάλυψη των αναγκών του σχολείου σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, δόθηκε από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. στο 18ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας ενώ η ΔΙΑΔΥΜΑ έδωσε ειδικό βραβείο 100€ στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πτολεμαΐδας.

Ο κ. Γιάννης Καραγώγος, Υπεύθυνος Συλλογής της Ανακύκλωση Συσκευών Α..Ε, στη Βόρεια Ελλάδα δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που μέσω της συνεργασίας μας με τη ΔΙΑΔΥΜΑ και τον Δήμο Εορδαίας μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε κοντά στη νεολαία, να τους ενημερώσουμε πως κάθε συσκευή που μπαίνει στη πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρίες μπορεί να ανακυκλωθεί και να τους παρακινήσουμε να βρουν όλες εκείνες τις ξεχασμένες συσκευές που είχαν στο σπίτι και να τις φέρουν για ανακύκλωση διεκδικώντας το μεγάλο έπαθλο. Ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι και Φορείς την πολύ ωραία πρωτοβουλία για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί κουλτούρα ανακύκλωσης συσκευών στην Ελλάδα».

Ο κύριος Μαυρίδης, Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά την αλλαγή της στάσης των πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και επιβεβαιώνει την αφοσίωσή  της εταιρείας μας στην ορθή διαχείριση των αποβλήτων με το μικρότερο κόστος στον πολίτη. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια, και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για ένα καθαρότερο πλανήτη».

  • Από αριστερά προς τα δεξιά: Διευθύντρια 18ου Νηπ. Πτολεμαίδας, Δέσποινα Σαρρή και στέλεχος ΔΙΑΔΥΜΑ.

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH