Connect with us

Ανακοίνωση τύπου – κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απριλίου

ΚΟΖΑΝΗ

Ανακοίνωση τύπου – κάλεσμα στη γενική απεργία της 17ης Απριλίου

Κορυφώνεται την Τετάρτη 17 Απριλίου με την Γενική Απεργία, ο αγώνας που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες με σύνθημα: «Οι αυξήσεις στον Θεό, οι μισθοί στα Τάρταρα».

Την ώρα που:

  • Η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων κι ολόκληρης της κοινωνίας
  • Ο πληθωρισμός έχει εξαντλήσει τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη
  • Με βάση τα στοιχεία έρευνας, ο μισθός τελειώνει στις 19 κάθε μήνα
  • Που μεγαλώνει η μερίδα των πολιτών που βιώνει την φτώχεια
  • Η φορολογία επιβαρύνει τα νοικοκυριά
  • Η ανεργία καλπάζει,

όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε αυξήσεις μισθών που θα  διασφαλίζουν ότι ένας εργαζόμενος θα αμείβεται  με τρόπο που δεν θα τον κατατάσσει κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Στην περιοχή μας μετά την απολιγνιτοποίηση, το κλείσιμο λιγνιτικών σταθμών, τη συρρίκνωση δραστηριότητας της ΔΕΗ, την έλλειψη επενδύσεων, την απουσία αναπτυξιακών μοντέλων και κινήτρων, η κατάσταση έχει φθάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Η απεργία στις 17 Απριλίου είναι ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων, έτσι ώστε το κύμα ακρίβειας που σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, να ανατραπεί.

Με την απεργία ζητούμε ΤΩΡΑ την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα φέρουν πραγματικές αυξήσεις.

Για να έρθει η ανάπτυξη, για να αναχαιτιστεί η ανεργία, για να υπάρξει ποιότητα ζωής, για να σταματήσει η νέα γενιά να φεύγει από την πατρίδα, θα πρέπει όλοι μαζί την Τετάρτη 17 Απριλίου να στείλουμε το μήνυμα ότι η κατάσταση ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

 Γραφείο Τύπου

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH