Connect with us

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο με νοτιά 9 μποφόρ – Ο καιρός της ΕΡΤ με την Νικολέτα Ζιακοπούλου

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο με νοτιά 9 μποφόρ – Ο καιρός της ΕΡΤ με την Νικολέτα Ζιακοπούλου

Έρχεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Παρασκευής στα βορειοδυτικά και το Σάββατο θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, από το απόγευμα και μετά ισχυρές καταιγίδες θα σημειώνονται σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι νότιοι εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 εως 26 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Το Σάββατο οι βροχές και οι καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές. Το βράδυ πάντως θα περιοριστούν σημαντικά. Οι νοτιάδες προσοχή θα φτάνουν στο βόρειο Αιγαίο και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και εκεί. Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH