Connect with us

Τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;

Ο αείμνηστος π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος απέτρεπε τα πνευματικά του παιδιά να σπουδάσουν στα δυτικά πανεπιστήμια την θεολογική επιστήμη για να μην αλλοιωθεί το φρόνημά τους.Θεωρούσε ότι ναι μεν παίρνουν γνώσεις αλλά χάνουν τον ορθόδοξο προσανατολισμό τους και το ορθόν φρόνημα.

Δυστυχώς η γνώμη του π. Επιφανίου επαληθεύεται και σήμερα στις μέρες μας και όχι μόνο αναφορικά με την επιστήμη της θεολογίας.

Οι περισσότεροι από αυτούς που μαθήτευσαν  σε κάποια αμερικανικά κολλέγια και σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά ή αμερικανικά πανεπιστήμια και κυρίως όσοι δεν προέρχονταν από παραδοσιακές οικογένειες ή δεν είχαν κάποια πρόσωπα πίσω να τους στηρίζουν, επηρεάστηκαν πολύ από τον ξενικό τρόπο σκέπτεσθαι και ζειν και απέκτησαν άλλη… παιδεία και εντελώς δυτικόφρονη κουλτούρα.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, ανοησία, επιπολαιότητα, κακούς συμβούλους και κάποια άλλα στοιχεία που δεν μπορούμε να γράψουμε( προς το παρόν), τότε το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα ελληνική πραγματικότητα!

Αποτυχημένοι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να προΐστανται σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις επί ΝΔ.

Παρατρεχάμενοι του ΠΑΣΟΚ, ανέρχονται σε αξιώματα ζηλευτά  επί ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΠΑΣΟΚΟΙ  εναλλάσσονται με ΝΔημοκράτες και τ’ ανάπαλιν.

Βγαίνει κυβέρνηση αριστερή, νιώθεις ότι σε κυβερνά το κεφάλαιο, αφού δεν έχει καμία διαφορά και είναι ολοφάνερο ότι εξυπηρετεί καταστάσεις.

Ψηφίζεις κυβέρνηση δεξιά, η οποία τελικά αποτελείται περισσότερο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρά της ΝΔ.

Και δεν κρατούν, ούτε τα προσχήματα!

Μόλις διορίστηκε επικεφαλής επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας ένας άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ.

Το ότι επιλέχτηκε ένα 74χρονος  πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ να ηγηθεί της ανάκαμψης στη Εύβοια με ξεπερνά .
Η δικαιολογία ότι πριν γεννηθούν οι νέοι μας 36 ετών και μετά  ο κ. Μπέκος  ήταν ήδη δήμαρχος και τα πήγε καλά με τους σεισμούς είναι τουλάχιστον μη πειστική αυτή την
εποχή  που διανύουμε .
Δεν έχει, αλήθεια, η κυβερνώσα  παράταξη ικανά στελέχη ή επιστήμονες να ηγηθούν της ανάκαμψης; Ακόμη και άτομα που πέρασαν δια πυρός και σιδήρου και όμως έμειναν όρθια.
Αρκετά δεν έχουν   πληρώσει οι νεότερες γενιές του «χαρισματικούς πολιτικούς; » Νισάφι πια με τους διαφημισμένους, τις φίρμες που έλεγε ο αείμνηστος Γ. Κατσιφάρας.
Πάλι μπροστά μας ένας από το παρελθόν;
ΠΑΣΟΚ σώσε μας λοιπόν! Μόνο εσύ μπορείς!! Αυτό μας λέει ο Πρωθυπουργός αλλά αν το πιστεύει πράγματι ας βγεί να το πει ευθέως.
Πολιτικές σκοπιμότητες ;;;Ίσως!
Ανικανότητα της παράταξης της ΝΔ;Μπορεί!!
Συμφέροντα ;;Είναι πλέον ολοφάνερο!
Ή δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει ή μας θεωρούν τελείως ηλίθιους.Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή. Το σχέδιο εισαγόμενο ή εγχώριο θα φανεί και θα αποκαλυφθεί!

Δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική. Απλώς απορούμε με την… πολυκομματική κυβέρνηση και τις επιλογές που κάνει! Όλο αυτό δεν θα μας βγει σε καλό!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Continue Reading
You may also like...

More in ΑΠΟΨΕΙΣ

APXH