Connect with us

Ο «εριστικός» Ερντογάν στέλνει και τρίτη επιστολή στον ΟΗΕ: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα κατά της Ελλάδας» – «Αγκαζέ» με τον Πούτιν ο Σουλτάνος

ΚΟΣΜΟΣ

Ο «εριστικός» Ερντογάν στέλνει και τρίτη επιστολή στον ΟΗΕ: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα κατά της Ελλάδας» – «Αγκαζέ» με τον Πούτιν ο Σουλτάνος

«Η Ελλάδα οδηγείται στο βάλτο, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ελευθερία, ούτε ανάπτυξη, ούτε έντιμη στάση όταν κρύβεται κανείς κάτω από τη φούστες κάποιων» δηλώνει προκλητικά ο Ερντογάν.

Οι χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Σουλτάνου περί…«Μεγάλης Τουρκίας», την οποία κάποιοι προσπαθούν να την παρεμποδίσουν μέσω… Ελλάδας, δείχνουν ξεκάθαρα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να το πάει στα άκρα, καθώς δεν δίστασε ανοικτά να απειλήσει τη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε ενάντια στην Ελλάδα». 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις πολιτικές της γειτονικής μας Ελλάδας, που μυρίζουν πρόκληση και προβοκάτσια. Όπως λέω πάντα, η Ελλάδα δεν είναι ούτε του επιπέδου μας, ούτε ισότιμη με μας σε πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να είναι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν και εξαπέλυσαν τους Έλληνες πολιτικούς είναι να διαταράξουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας εκτρέποντας το χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή της χώρας μας». 

«Ωστόσο, αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα οδηγείται στο βάλτο, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ελευθερία, ούτε ανάπτυξη, ούτε έντιμη στάση όταν κρύβεται κανείς κάτω από τη φούστες κάποιων. Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις  σε όλη την Ελλάδα με μορφή ‘κατοχής’ δεν πρέπει να ενοχλούν εμάς, αλλά στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό» υποστήριξε μάλιστα ο τούρκος πρόεδρος.

«Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις  ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές υποστηρίξεις αρκούν για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας. Αλλά αυτά τα λανθασμένα βήματα είναι αρκετά για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο από κάθε άποψη. Ως αποτέλεσμα, δεν θα παραλείψουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ενάντια στην Ελλάδα, την οποία συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά σε κάθε τομέα. Αυτό να γίνει γνωστό» απείλησε.

Και τρίτη επιστολή στον ΟΗΕ

Σημειώνεται ότι είναι έτοιμη και αναμένεται να αποσταλεί τρίτη τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ. Θα αναγράφεται σε αυτή η στρατιωτικοποίηση των νησιών και στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους, ενώ Λέσβος και Σάμος έχουν στοχοποιηθεί.

Τα ελληνικά νησιά θα βρεθούν στο επίκεντρο της ατζέντας της αυριανής συνεδρίασης του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας. «Η στρατιωτικοποίηση των νησιών θα εξεταστεί αναλυτικά, στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά» αναφέρουν τουρκικές πηγές.

Γιατί ο Ερντογάν παίζει το παιχνίδι του Πούτιν

«Η Άγκυρα απαντά με διαβήματα σε Ελλάδα και ΗΠΑ για τα νησιά, αλλά ικανοποιεί και τον Πούτιν, τυχαία; που δεν θέλει αμερικανικά όπλα σε Αιγαίο και Αλεξανδρούπολη η οποία έχει αποκτήσει στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

Σημειώνεται πάντως ότι η σαφής αμερικανική στάση υπέρ της Αθήνας στο ζήτημα των νησιών, έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα την Τουρκία που αφήνει και τους υπαινιγμούς για «μαριονέτες».

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΣΜΟΣ

APXH