Connect with us

Κασαπίδης εκτός τόπου και χρόνου!

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κασαπίδης εκτός τόπου και χρόνου!

Από το 2002 που παρακολουθώ την πολιτική πορεία του Γιώργου Κασαπίδη παρατηρώ ότι ο σημερινός περιφερειάρχης έχει τόσες αρνητικές γνώμες στους πολίτες και δη, στους προσωπικούς ψηφοφόρους και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που τον στήριζαν επί 20ετίας. Για πρώτη φορά στην πολιτική πορεία του θα έλεγα ευθέως ότι ο Γιώργος Κασαπίδης έχει βασικό του αντίπαλο τον κακό του εαυτό. Εκτός των άλλων, μεγάλο μειονέκτημα του είναι η έλλειψη πνεύματος συνεργασίας, αφού όλοι βλέπουμε το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στη συμπολίτευση.

Αντί να παρέμβει να ηρεμήσουν τα πνεύματα, τουναντίον ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» με το τοπίο να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Εκείνο που καταδικάζει τον Γιώργο Κασαπίδη είναι ο πολιτικός εγωισμός, που θα τον οδηγήσει στο τέλος της πολιτικής του καριέρας, όπως τους προηγούμενους περιφερειάρχες που επίσης ήταν υπέρμετρα πολιτικά εγωιστές. Ίσως τις τελευταίες ημέρες συνετιστεί, μετανοήσει και αλλάξει, τρέξει και προφτάσει όπως τα 100 μέτρα που έκανε στις Βουλευτικές εκλογές και τις κέρδιζε, όμως αυτή τη φορά έχει πικράνει πολλούς, λάτρεις του στο παρελθόν και θα έχει χάσει μεγάλο μέρος των παραδοσιακών ψηφοφόρων του.

Δεν υπάρχει χείριστος αντίπαλος από τον κακό εαυτό του πολιτικού. Τον οδηγεί στα τάρταρα. Ο πολιτικός εγωισμός τον τυφλώνει και βλέπει παντού αντιπάλους. Ειδικά, όταν οι κόλακες που περιφέρονται γύρω του, δίνουν ψευδείς πληροφορίες και οδηγούν σε λανθασμένες ατραπούς. Ο χειρισμός του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την πανδημία ήταν μια λάθος επιλογή, εκ των προτέρων που τελικά αντί να βοηθήσει οικονομικά τις επιχειρήσεις και πολιτικά τον Περιφερειάρχη αποδείχθηκε Αρμαγεδδών. Ο πρωτογενής τομέας κατά γενική θεώρηση δεν βοηθήθηκε επί ημερών, κάτι που όλοι μας θεωρούσαμε δεδομένο. Αντ’ αυτού ο Περιφερειάρχης με δηλώσεις του προωθούσε την άτυπη κατ΄οίκον καλλιέργεια, κάτι που προκαλεί τα γέλια ακόμη και σε πρωτοετείς φοιτητές της γεωπονικής. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, κανένας συνδυασμός δεν θα συγκεντρώσει 43% και θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών. Βλέποντας την ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης τις χάνει. Εκτιμώ ότι με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα και αν ο Κασαπίδης συνεχίσει αυτή την πορεία πολιτικής αλαζονείας, πολιτικού εγωισμού και κακών επιλογών, τότε η ήττα είναι δεδομένη.

Προσωπικά, θα συνιστούσα το Γιώργο Κασαπίδη να αλλάξει πεδίο πολιτικής μάχης και να επιλέξει κάτι σε προσωπικό επίπεδο γιατί με τις συνεργασίες δεν τα πάει καλά. Δεν είναι συνεργάσιμος και αποδείχθηκε περίτρανα. Στην Περιφέρεια, ο ίδιος θα εκλέξει αυτόματα τον πολιτικό του αντίπαλο αν οι εκλογές πάνε σε δεύτερο γύρο. Και αυτό σημαίνει τεράστια πολιτική αποτυχία. Το λέω από τώρα ότι και αν γίνει στις εκλογές… «Γιώργο…χάσαμε!»

Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Continue Reading
You may also like...

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH