Connect with us

Δανειολήπτες: Προσοχή! Οι φορείς δεν γνωρίζουν πότε γίνεται πλειστηριασμός 1ης κατοικίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Δανειολήπτες: Προσοχή! Οι φορείς δεν γνωρίζουν πότε γίνεται πλειστηριασμός 1ης κατοικίας!

Κανένας δεν γνωρίζει πότε έχουμε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.).

Σύμφωνα με την καταγγελία, στα έγγραφα που διακινούνται από τις εταιρείες απαιτήσεων και από τους δικαστικούς λειτουργούς, δεν αναφέρεται πουθενά αν το σχετικό ακίνητο πρόκειται για “1η κατοικία” ή όχι. Άρα, δεν μπορεί να διαπιστωθεί από τους ενδιαφερόμενους τι ακριβώς ισχύει ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά και έγκαιρα τα γεγονότα.

Αναλυτικά:

Η απόφαση του Άρειου Πάγου για τους πλειστηριασμούς έθεσε ως κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα την προστασία της 1ης κατοικίας, καθώς αφορά πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών, άρα θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση των επερχόμενων εκλογών. Κάποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης φρόντισαν να αρπάξουν την ευκαιρία και δήλωσαν πως αν γίνουν κυβέρνηση θα σταματήσουν τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας και πως θα κάνουν τώρα ό,τι είναι δυνατόν για να τους σταματήσουν. Η κυβερνώσα παράταξη δήλωσε μέσω του Πρωθυπουργού ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί 1η κατοικίας και αν γίνουν θα είναι ελάχιστοι.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που αποδεικνύει ότι πολλές από αυτές τις ανακοινώσεις και τις τοποθετήσεις είναι απλώς επικοινωνιακές: Κανένας ΔΕΝ γνωρίζει πότε έχουμε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας! Στα έγγραφα που διακινούνται από τις εταιρείες απαιτήσεων και από τους δικαστικούς λειτουργούς, ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά αν το σχετικό ακίνητο πρόκειται για “1η κατοικία” ή όχι. Άρα, δεν μπορεί να διαπιστωθεί από τους ενδιαφερόμενους τι ακριβώς ισχύει ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά και έγκαιρα τα γεγονότα.

Δυστυχώς, αυτή τη “λεπτομέρεια” δεν την έχει αναδείξει μέχρι στιγμής κανένα κόμμα και καμιά οργάνωση, εκτός από το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, κάτι που δυστυχώς αποκαλύπτει και το βαθμό στον οποίο τους ενδιαφέρει πραγματικά!

Εκδίδουμε αυτή την ανακοίνωση για να καλέσουμε τους πολίτες να ενημερώσουν, εμάς και άλλους φορείς που μπορούν να αναδείξουν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, πως η 1η κατοικία τους βρίσκεται σε κίνδυνο πλειστηριασμού. Μόνο αν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος και η ενημέρωση, μπορεί να στηθεί η αναγκαία άμυνα και να υποχρεωθούν τα κόμματα και οι οργανώσεις να αντιδράσουν ουσιαστικά. Αλλιώς, ο πλειστηριασμός μπορεί να γίνει έξω από το φως της δημοσιότητας και οι φορείς να προφασιστούν ότι δεν γνώριζαν ή ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι, κάτι που τους επιτρέπει να μένουν μόνο στα λόγια και στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και να διαμαρτύρονται όταν είναι πια αργά!

Παρακαλούμε ενημερώστε το Σύλλογό μας πως είστε υποψήφια θύματα πλειστηριασμών και εμείς θα φροντίσουμε για τη δημοσιοποίηση του γεγονότος και για ενημέρωση των σχετικών φορέων ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα.

Κανένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας δεν πρέπει να γίνει χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί όλοι εκείνοι που έφεραν τους Έλληνες πολίτες στη σημερινή κατάσταση! Μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί ποια είναι η πραγματική θέση τους απέναντι στους πολίτες και μόνο έτσι θα κινητοποιηθεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας!

Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του την λαίλαπα των εξώσεων και των πλειστηριασμών!

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.)

———————
Παρακαλούμε για την προώθηση και τη δημοσίευση.Αυτό το μήνυμα προωθήθηκε σε λίστα δημοσιογραφικών επαφών. Αν έφτασε από λάθος στη διεύθυνση του email σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να διαγράψουμε άμεσα από τη λίστα μας τη διεύθυνση email στην οποία λάβατε την προώθηση. Κανένα προσωπικό στοιχείο δεν διατηρείται.
Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας
Θεσσαλονίκη, Καρατάσου 7, 54626, τηλ.: 2310 522 126

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH