kozanipress

Την παραχώρηση στρατοπέδων στους Δήμους Κοζάνης & Σερβίων, τη συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου νεοσύλλεκτων στα Γρεβενά & την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με την 9η Ταξιαρχία συζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τον ΥΦΕΘΑ Γ. Κεφαλογιάννη

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΥΦΕΘΑ  στην περιοχή, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Διοικητή του Γ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Αθανάσιου Γαρίνη και του Διοικητή της 9ης  Ταξιαρχίας Ταξίαρχου Κοσμά Καλμανίδη.

Ο κ. Αμανατίδης κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Υφυπουργό, έθεσε το ζήτημα της παραχώρησης εκτάσεων που ανήκουν σε στρατόπεδα, στους Δήμους Κοζάνης και Σερβίων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε έκταση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων η οποία θα μπορέσει να εξυπηρετήσει και την Ελληνική Αστυνομία, καθώς η έλλειψη πάρκινγκ στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, αλλά και στην εξεύρεση λύσης σε ότι αφορά στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου των Σερβίων στον Δήμο.

Παράλληλα ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του κέντρου νεοσυλλέκτων στα Γρεβενά καθώς όπως τόνισε πρόκειται για μια περιοχή η οποία έχει μεγάλη ανάγκη την τόνωση της οικονομίας, αφού το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού περιβάλλοντος δεν είναι αρκετό από μόνο του για να κινητοποιήσει την οικονομία.

Τέλος ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ταξιαρχία, ενώ από τον πλευρά του ο Εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της Περιφέρειας κ. Γιάννης Κιοσσές τόνισε πως υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με την ηγεσία της 9ης Ταξιαρχίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συνδρομή της  Πολιτικής Προστασίας στον καθαρισμό οικοπέδων, στρατοπέδων, φυλακίων, αλλά και στη δημιουργία περιμετρικών ζωνών πυρασφάλειας όπου χρειάζεται, αλλά και στη συντήρηση αυτών, σε συνεργασία με την ηγεσία του στρατού.