kozanipress

Συνδικάτο Οικοδομών Κοζάνης: Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη Γραμμή 4 στο Μετρό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συνάδελφους οικοδόμους και μηχανικούς στην γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και 11 ημέρες. Απεργία η οποία αποφασίστηκε με καθολική συμμετοχή μέσα από μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια: 15% αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, 10% επίδομα υπόγειων εργασιών, 5ήμερο – 8ωρο, μέτρα υγείας και ασφάλειας. Καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΒΑΞ  που μέχρι πρότινος δεν αποδεχόταν ούτε να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων και ζητάει εκβιαστικά να σταματήσει η απεργία. Έχουν μετατρέψει σε κάτεργο το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα και ζητάνε και τα ρέστα από τους εργαζόμενους. Αλλά δεν θα τους  περάσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα εργοτάξια  με κάθε μορφή να σταθούν στο πλευρό των απεργών της Γραμμής 4 του Μετρό. Η ενότητα και πάλη των εργαζομένων θα νικήσει.