kozanipress

Πρόσκληση σε εκδήλωση: Επαναχρησιμοποίηση & Ανακύκλωση στην πράξη

Μια νέα πρωτοβουλία της ΔΙΑΔΥΜΑ, με μια σειρά δράσεων ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης στην πράξη, ξεκινά σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας.

Η 1η δράση σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 10:00-14:00 στην Κεντρική Πλατεία Κρόκου.

Οι πολίτες θα μπορούν να παραδώσουν επί τόπου εκτός των τυπικών υλικών συσκευασίας (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο), απόβλητα ειδικών κατηγοριών όπως ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, μπαταρίες, λαμπτήρες, συσκευασίες με υπολειπόμενο περιεχόμενο σε χρώματα, βαφές, καθαριστικά και καλλυντικά.

Επίσης, θα είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα μπορούν να παραδώσουν μικροαντικείμενα, μέχρι περίπου 5 κιλά, προς επαναχρησιμοποίηση. Ενδεικτικά: είδη ρουχισμού, υπόδησης, αξεσουάρ, βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά, οικιακά σκεύη, κλπ. Απαραίτητη προϋπόθεση τα υλικά να είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργικά.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece – (LIFE18 IPE/GR/000013) για την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα και υποστηρίζεται από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την ΑΦΗΣ Α.Ε.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου είναι η αρχή! Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλούς ακόμα οικισμούς της Περιφέρειάς μας.

Με την προσπάθεια αυτή αποφορτίζουμε τα σπίτια μας και βοηθάμε στην προσπάθεια να δώσουμε νέα ζωή σε καθημερινά υλικά. Σας περιμένουμε όλους εκεί για να δούμε πως μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά για το περιβάλλον!

Πληροφορίες για το που πρέπει να τοποθετούμε το κάθε υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ: https://diadyma.gr/ti-petao-kai-pou/

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι: