kozanipress

Παρατάθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Παρατάθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Δικτύου Χαμηλής Πίεσης για τους Δήμους Βελβεντού, Βοϊου και Σερβιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» μεταφέρθηκε για τις 27 Νοεμβρίου 2024.

Αναθέτουσα αρχή είναι η HELLENIC NATURAL GAS DISTRIBUTION.

H συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δεκατρείς (13) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 31/12/2025. Προβλέπεται δυνατότητα παράτασης του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, κατόπιν τεκμηριωμένου αιτήματος είτε του Αναδόχου είτε του ΚτΕ το οποίο θα υποβάλλεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν την λήξη της συμβατικής προθεσμίας (είτε αυτή η προθεσμία είναι η αρχική είτε οποιαδήποτε εγκριθείσα παράταση που ακολούθησε της αρχικής) και θα αναφέρει τις αίτιες της αιτουμένης παράτασης του χρονοδιαγράμματος.

Το έργο αφορά στην επέκταση του δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar) τροφοδοτούμενο από τον Σταθμό Αποσυμπίεσης CNG, την εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), την εγκατάσταση ρυθμιστών, την κατασκευή χαλύβδινων παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος την εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:

Σημειώνεται ότι οι προαναφερθείσες ποσότητες για τις κάτωθι εργασίες:

εξαρτώνται άμεσα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο φυσικού αερίου και κατά συνέπεια, δεν μπορούν να είναι χρονικά και ποσοτικά καθορισμένες εκ των προτέρων στο πλαίσιο της παρούσας Διακήρυξης. Για το λόγο αυτό οι ανωτέρω ποσότητες είναι καταρχήν ενδεικτικές και οι όποιες μεταβολές επέλθουν θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της Σύμβασης.

ypodomes.com