kozanipress

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Πρωτοποριακό πρόγραμμα κατάρτισης στην ηλεκτροκίνηση

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης στην ηλεκτροκίνηση, υλοποιεί το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Σκοπός του προγράμματος, συνολικής διάρκειας 62 ωρών (27 ώρες θεωρία και 35 ώρες εργαστήριο), είναι να λάβουν οι καταρτιζόμενοι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να επισκευάζουν και να συντηρούν ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα. Ήδη έχουν αποφοιτήσει οι πρώτοι καταρτισμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδηπρύτανη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τα πανεπιστήμια επανατοποθετούνται, φεύγουν από την εποχή που απλώς δίνουν πτυχία στους φοιτητές αλλά διεκδικούν έναν ευρύτερο αναπτυξιακό ρόλο και επεκτείνουν τη δράση τους στη μη τυπική εκπαίδευση, στην οποία καταρτίζουν πέρα από φοιτητές και επαγγελματίες.

Όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Στημονιάρηςκαθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας, δραστηριότητα που αφορά όλο τον πληθυσμό γύρω από την ηλεκτροκίνηση, με σκοπό το πιστοποιητικό για να επεκτείνουν την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός τους και να δεχτούν στους χώρους τους αυτοκίνητα υψηλής τάσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 70 ανέργουςεπαγγελματίες και εργαζόμενους με επαγγελματική προϋπηρεσία σε συμβατικά συνεργεία αυτοκινήτων που διαμένουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και σε σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας και Καστοριάς της ΔΥΠΑ.

Το  ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζει την προσπάθεια υπεύθυνης ενημέρωσης και αξιόπιστης κατάρτισης σε θέματα αιχμής, όπως η ραγδαία εξελισσόμενη τεχνολογία της Ηλεκτροκίνησης. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους φορείς της χώρας όπως η ΔΥΠΑ, με σκοπό να προετοιμάσει το ανθρώπινο δυναμικό της Δυτικής Μακεδονίας, εργαζόμενους, επαγγελματίες και πτυχιούχους, με νέες γνώσεις και δεξιότητες, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.