kozanipress

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα Εσωτερικός έλεγχος στο Δημόσιο, Διαχείριση Κινδύνων και Διοίκηση των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 η εκδήλωση με θέμα Εσωτερικός έλεγχος στο Δημόσιο, Διαχείριση Κινδύνων και Διοίκηση των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού στην αίθουσα συνεδριάσεων Κοβεντάρειο.

Εισηγητές ήταν ο Δρ. Γεώργιος Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού Ελέγχων (ΕΣΕΛ), ο κ. Ιωάννης Πλούμπης, Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής, ενταγμένος στο μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών, εκλεγμένο μέλος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,ο  κ. Γεώργιος Σκλάβος Στέλεχος με πολυετή εμπειρία στο εσωτερικό έλεγχο και ο κ. Χρήστος Λεμονάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας με πλούσιο διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο με διεθνή αναγνώριση.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος, Διευθυντής μεταπτυχιακού προγράμματος “Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Επικοινωνία και Ηγεσία σε Οργανισμούς Επιχειρήσεις” τμήματος Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τους εισηγητές προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Ευάγγελος Λιάκος  και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της σημερινής εκδήλωσης ώστε να ενημερωθούν και να ανταποκριθούν οι δημόσιοι φορείς στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Οι εισηγήσεις αφορούσαν τον εσωτερικό έλεγχο στο δημόσιο και την δυναμική του στους ΟΤΑ, τον συσχετισμό εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων στους ΟΤΑ, τον εσωτερικό έλεγχο στους Ο.Τ.Α. ως πραγματικότητα και οι προκλήσεις του μέλλοντος και τον εσωτερικό έλεγχο ως στρατηγικό εργαλείο Διακυβέρνησης των ΟΤΑ.

Σε κάθε ενότητα υποβαλλόταν από τους παρευρισκόμενους ερωτήματα και δινόταν διευκρινήσεις και απαντήσεις σε πολλά ζητήματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  διάφοροι φορείς του δημοσίου της ευρύτερης περιοχής. Παρευρέθηκε και ο πρώην Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Δυτικής Μακεδονίας και εκλεγμένο μέλος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Εμμανουήλ Καρακάσης, ενημέρωσε το κοινό για τις διαδικασίες εγγραφής των εσωτερικών ελεγκτών στο μητρώο που διατηρεί το Οικονομικό Επιμελητήριο και έθεσε ερωτήσεις στους εισηγητές.

Ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος κ. Ευάγγελος Δ. Λιάκος ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Κοζάνης και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Κουρού για την στήριξη τους στην εκδήλωση και την παρουσία του αντιδημάρχου στην εκδήλωση. Ευχαριστεί θερμά τους εισηγητές για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους και την διάθεση τους να απαντήσουν στις ερωτήσεις και όλους τους παρευρισκόμενους.

Για το Π.Τ.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Δ. Λιάκος