kozanipress

Οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων γούνας με απόφαση Θεοδωρικάκου

Στη στήριξη των επιχειρήσεων γούνας της Δυτικής Μακεδονίας, που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας με ποσά από 10 έως 60 χιλιάδες ευρώ, προχωρά η κυβέρνηση με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου. 

Η απόφαση, ελήφθη μετά από  ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Ανάπτυξης Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, της γενικής γραμματέως Βιομηχανίας Βίκυς Λοΐζου, των βουλευτών Μαρίας Αντωνίου (Καστοριάς), Ευστάθιου Κωνσταντινίδη και Μιχάλη Παπαδόπουλου (Κοζάνης), του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, των δημάρχων Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και Βοΐου Χρήστου Ζευκλή, του πρόεδρου του επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπη Καραταγλίδη, του πρόεδρου του επιμελητηρίου Κοζάνης Ιωάννη Μηττλιάγκα και άλλων.

Οι αιτήσεις στο δεύτερο κύκλο οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων γούνας στη Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου ώστε η εκταμίευση των ποσών που θα εγκριθούν να ολοκληρωθεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

Από τον νέο κύκλο αναμένεται να ωφεληθούν επιπλέον 120 επιχειρήσεις.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν όσες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης και όσες είχαν λάβει ποσά μικρότερα των 10.000 ευρώ.