kozanipress

Μίλτος Τεντόγλου: Μεταξύ των φαβορί για κορυφαίος αθλητής στίβου για το 2021

Στο Top 10 των υποψηφίων για κορυφαίο αθλητή στίβου για φέτος «φιγουράρει» το όνομα του χρυσού μας Ολυμπιονίκη στο μήκος, Μίλτου Τεντόγλου, με τη σχετική λίστα να περιλαμβάνει ακόμη σύγχρονους σταρ του κλασικού αθλητισμού, όπως ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις, ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ και ο Κενυάτης Ελιούντ Κιπτσόγκε.

Για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς θα ψηφίσουν το διοικητικό συμβούλιο της World Athletics (50% των ψήφων), η οικογένεια του παγκόσμιου στίβου (25%), καθώς και οι φίλαθλοι μέσω των social media (25%). Η σχετική ψηφοφορία κλείνει τα μεσάνυχτα της 6ης Νοεμβρίου και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η πεντάδα των φιναλίστ για το βραβείο. Ο νικητής θα γνωστοποιηθεί τον Δεκέμβριο, σε ειδική τελετή της WA.

Αναλυτικά οι δέκα υποψήφιοι:

  • Ντέμιαν Ουόρνερ (Καναδάς): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο δέκαθλο με 9.018 βαθμούς, Ολυμπιακό και εθνικό ρεκόρ, που συνιστά παράλληλα την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.
  • Κάρτσεν Βάρχολμ (Νορβηγία): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια, νικητής του Diamond League. Σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 300μ. εμπόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο Παρασκευή θα γίνει γνωστή και η αντίστοιχη λίστα για την κορυφαία αθλήτρια του 2021.