Η απαίτηση εμβολιασμού στον τομέα της υγείας στη Γερμανία είναι συνταγματική. Αυτό ανακοίνωσε το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο και επίσημα την Πέμπτη 19 Μαϊου.
Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη, μπορεί να αναγκαστούν στο άμεσο μέλλον να κάνουν το εμβόλιο για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις δουλειές τους.
Η υποχρέωση εμβολιασμού των εργαζομένων σε εγκαταστάσεις περίθαλψης και ιατρικής περίθαλψης είναι συμβατή με το Βασικό Νόμο, σύμφωνα με την απόφαση. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο δήλωσε την Πέμπτη στην Καρλσρούη ότι παρεμβαίνει στη σωματική ακεραιότητα, αυτό όμως δικαιολογείται συνταγματικά…! Συνεπώς η Συνταγματική καταγγελία από περισσότερα από 50 άτομα απορρίφθηκε…
Είναι μια απόφαση που θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία και πάλι στους πολιτικούς της Γερμανίας να επαναφέρουν το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κάτι το οποίο όπως είναι γνωστό υπάρχει στο μυαλό πολλών πολιτικών της Γερμανίας, οι οποίοι μάλιστα συχνά πυκνά δεν το κρύβουν. Φυσικά μια τέτοια απόφαση ανοίγει το δρόμο σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου για να απολύσουν τους εργαζόμενους που δεν θα είναι μονίμως εμβολιασμένοι…! Προφανώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είναι από τους πρώτους…! Δυστυχώς τίποτα δεν τελείωσε, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Απλά μας αφήνουν χαλαρούς για το καλοκαίρι….και μετά…
Ακολουθεί τμήμα της απόφασης
Με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Πρώτη Γερουσία του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου απέρριψε συνταγματική καταγγελία κατά του άρθρου 20a, του άρθρου 22a και του άρθρου 73 (1a) αριθ. 7e έως 7h του νόμου για την πρόληψη και τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών στον άνθρωπο ( Νόμος περί προστασίας από λοιμώξεις – IfSG). Αυτό ρυθμίζει την υποχρέωση ορισμένων ιδρυμάτων και εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης και περίθαλψης να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού κατά του COVID-19, ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 ή ιατρικής αντένδειξης για εμβολιασμό (η λεγόμενη «υποχρέωση παροχής αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με εγκαταστάσεις και εταιρείες»).
Οι επίμαχες διατάξεις δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα των καταγγελλόντων, ιδίως βάσει του άρθρου 2.2 παράγραφος 1 του βασικού νόμου και του άρθρου 12.1 του βασικού νόμου. Εφόσον οι κανονισμοί παρεμβαίνουν στα θεμελιώδη δικαιώματα που αναφέρονται, αυτές οι παρεμβάσεις είναι συνταγματικά δικαιολογημένες. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης που δικαιούται, ο νομοθέτης βρήκε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της προστασίας των ευάλωτων ατόμων από μόλυνση από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, η οποία επιδιώκεται με την υποχρέωση παροχής αποδείξεων, και των παραβιάσεων του θεμελιωδών δικαιωμάτων. Παρά την υψηλή ένταση της παρέμβασης, τα συνταγματικά προστατευόμενα συμφέροντα των καταγγελλόντων που εργάζονται στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης πρέπει τελικά να μπουν σε δεύτερη μοίρα.
Ολόκληρη η απόφαση εδώ
www.triklopodia.gr/