kozanipress

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια στον Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας – 13 χρόνια στα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης

Λίγο μετά τις 11 το πρωί η εισαγγελέας της έδρας ανακοίνωσε τις προτάσεις της για τις ποινές των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης. Αρχικά η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον Γιώργο Ρουπακιά που ήταν και ο δολοφόνος του . Στη συνέχεια για όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση η εισαγγελέας πρότεινε επταετή κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό. Πρόκειται για τους:  Ζαρούλια Ελένη, Ζησιμόπουλος Πολύβιος , Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Γρέγος Αντώνης, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νίκος, Κουκούτσης Δημήτρης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ποινή προτάθηκε και στην αστυνομικό Πόπορη.

Τέλος, σχετικά με τα ηγετικά στελέχη της που είναι ένοχοι για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης η πρόταση είναι 13 χρόνια χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Πρόκειται δηλαδή για τον σκληρό πυρήνα που αποτελείται από τους  Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία , Ιωάννη Λαγό, , Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Συγκεκριμένα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι ποινές είναι αναλυτικά για όλους τους κατηγορούμενους οι εξής:

Η πρόταση για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους ψαράδες έχουν καταδικαστεί και οι πέντε δράστες. Ωστόσο στους τέσσερις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αλλά δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον τότε πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Αναστάσιο Πανταζή, ο οποίος κατηγορείται και για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.