kozanipress

Δήμος Εορδαίας: Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Τρίτη 30/7/24 – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Το Τμήμα Περιβάλλοντος / Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Εορδαίας ότι σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς  από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Εορδαίας, για αύριο Τρίτη  30 Ιουλίου 2024, βρίσκεται σε δείκτη επικινδυνότητας 3 με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε εφαρμογή της με αρ. πρωτ. 95659/12-06-2024 Απόφασης του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας (σε ισχύ μέχρι 31 Ιουλίου 2024, για δείκτη επικινδυνότητας κατηγορίας 3), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και Οχημάτων σε περιοχές NATURA,  σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 από ώρα 10:00 πμ έως 22:00 μμ       (Δ.Ε. =3) στις εξής περιοχές:

  1. Για το Δήμο Εορδαίας: δασικές περιοχές Βλάστης, Εμπορίου, Άρδασσας, Κρυόβρυσης, Αναρράχης, Μηλοχωρίου, Φούφα, Κομνηνών, Μεσοβούνου, Κουρί Πτολεμαΐδας, Άλσος Προαστείου

Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στις παραπάνω περιοχές δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του Ν 4926/2022.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο:

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Άν έχετε βρέφη και παιδιά

Άν έχετε ηλικιωμένους

Άν έχετε ζώα συντροφιάς