Σίγουρα όταν παραγγέλνετε μια μπύρα αυτό που περιμένετε είναι να είναι πολύ παγωμένη και ακόμη καλύτερα και το ποτήρι στο οποίο θα σερβιριστεί αυτή.
Κι όμως, δεν έχετε άδικο αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι μια κρύα μπύρα έχει καλύτερη γεύση από αυτή που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν αυτές οι δομικές μεταβάσεις επηρεάζονταν από τη θερμοκρασία, άλλαζε το προφίλ της γεύσης τους. «Η εργασία μας αποδεικνύει ότι η κατανομή της περιεκτικότητας σε αλκοόλ και η κατάλληλη θερμοκρασία κατανάλωσης για τα διάφορα αλκοολούχα ποτά δεν βασίζονται στην εμπειρία, αλλά σε επιστημονικές εξηγήσεις γύρω των μοριακών συστάδων αιθανόλης-νερού σε διαλύματα», εξήγησε η ομάδα.
Ακολούθως, η ομάδα των ερευνητών εξέτασε τα μείγματα αιθανόλης-νερού σε διαφορετικές θερμοκρασίες, από 5 έως 40 βαθμούς Κελσίου και διαπίστωσε ότι τα κρίσιμα σημεία του αλκοολούχου ποτού επηρεάζονταν από τη θερμοκρασία, με ορισμένα κρίσιμα σημεία να εξαφανίζονται σε ορισμένες θερμοκρασίες.
newsbeast.gr