kozanipress

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης»

Η τηλεθέρμανση Κοζάνης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα συνεχίσει να τροφοδοτείται κανονικά από τις Μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου με θερμική ενέργεια, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του συστήματος και να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι χιλιάδες των καταναλωτών της.

Αυτή ήταν η ρητή δέσμευση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη στην ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στην Αθήνα, με θέμα το μέλλον των τηλεθερμάνσεων της Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Παναγιώτης Ματιάκης και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΚ.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των τηλεθερμάνσεων, τη δημιουργία της ΣΗΘΥΑ αλλά και τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΚ, εκ μέρους και του Δήμου Κοζάνης, τέθηκαν ορισμένα ερωτήματα και προβληματισμοί.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης υπογραμμίζει ότι «το θέμα της απρόσκοπτης και συνεχούς λειτουργίας της τηλεθέρμανσης είναι για εμάς πρώτη και βασική προτεραιότητα. Ήδη καταθέσαμε στο Υπουργείο τις απόψεις μας και θα συνεργαστούμε με όλους όσους χρειάζεται έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πως η τηλεθέρμανση θα συνεχίσει να λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα. Ο τόπος μας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να στερηθεί αυτό το σημαντικό έργο».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης