kozanipress

Έρχεται ο δωρεάν «Προσωπικός Παιδίατρος»

Αλλαγές στον προσωπικό γιατρό φέρνει με νομοσχέδιο το υπουργείο Υγείας, θεσπίζοντας και τον «Προσωπικό Παιδίατρο».
Για πρώτη φορά στο πλαίσιο λειτουργίας του προσωπικού γιατρού θεσπίζεται μεταξύ άλλων και «Προσωπικός Παιδίατρος». Η πρώτη φάση περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβασης 530.000 παιδιών 0-16 ετών σε Προσωπικό Παιδίατρο. Το υπουργείο Υγείας επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων παιδιάτρων κατά 100, ώστε να καλύψει πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά σε πρώτη φάση και σε επόμενο στάδιο να αυξήσει το ποσοστό κάλυψης του παιδικού πληθυσμού.

α) οι παιδίατροι για ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο έκτο (16ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γέννησής τους,

β) οι ιατροί των ειδικοτήτων για ανηλίκους που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έκτο (16ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γέννησής τους.

Παιδίατροι που θέλουν να «λειτουργήσουν» και ως προσωπικοί παιδίατροι πρέπει να είναι:

α) παιδίατροι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως προσωπικοί ιατροί στο πλαίσιο του Ε.Σ.Υ.

β) παιδίατροι που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, διατηρούν νόμιμα ιδιωτικό ιατρείο και συμβάλλονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως προσωπικοί ιατροί, με εγγεγραμμένο πληθυσμό

Υποχρεωτική εγγραφή

Το νέο νομοσχέδιο που τέθηκε χτες σε δημόσια διαβούλευση «σβήνει» τις ποινές για μη εγγραφή. Συγκεκριμένα, για όσους δεν εγγραφούν μέχρι τον Ιούνιο του 2025 προβλέπεται αυτόματη εγγραφή τους σε προσωπικό γιατρό από το σύστημα.

www.dnews.gr